top of page

De Buitenzussen – hoe onze ‘uit de hand gelopen hobby’ allemaal begon.

Bijgewerkt op: 4 apr. 2021
Het is denk ik mis gegaan bij de kinderfeestjes die wij altijd mochten geven thuis. Waar anderen naar het zwembad gingen of naar de bios, gingen wij het bos in een survivaltocht doen.

Met de laarzen aan door de modder, over zelfgebouwde hindernissen door pap, en afsluitend met een knakworst boven het vuur waren onze kinderfeestjes altijd een groot succes.


Ook onze zomervakanties waren altijd één groot avontuur. Met de tent naar de mooiste plekjes in Europa waar we altijd al leuke buitensport avonturen beleefden. Zo hingen wij op jonge leeftijd al (in een zelfgemaakte klimgordel) aan een rots, maakten we de mooiste wandeltochten door de bergen en gingen we kanoën op de Ardèche.


De keuze dat wij allebei de opleiding Cios Buitensport gingen doen kwam dan ook niet als een verrassing voor onze ouders.Beiden hebben we een geweldige tijd gehad op het Cios en hebben we veel geleerd.

Niet alleen over alle buitensport activiteiten maar ook over onszelf. Het vele reizen en de zware studieweken in het buitenland waren altijd fantastisch maar brachten ook zeker de nodige tranen met zich mee.


Tijdens deze studieweken gingen we vaak naar prachtige onbekende plekjes in Frankrijk en België. Hier sliepen we in tenten of onder de sterrenhemel en waren er kampen bij waarin we dagen geen douche of toilet tegen kwamen.

Tijdens deze weken deden we de mooiste en meest gekke buitensport activiteiten die je maar kunt verzinnen; van klimmen, mountainbiken, kajakken en raften tot canyoning en speleogie (wat voor ons beide absoluut de minst favoriet was, mede door onze claustrofobische aanleg).


Na onze studie hebben we allebei het reizen doorgezet en hebben we naast onze buitensport passie inmiddels ook allebei het skiën opgepakt en is dit net zoals het (avontuurlijke) reizen onmisbaar geworden.


Je kunt dus wel zeggen dat onze passie ‘buiten’ zijn is. Onze droom is dan nu ook uitgekomen dat wij samen, als zussen, jullie mee kunnen nemen op avontuur in binnen- en buitenland. We willen jullie onze favoriete plekjes laten zien en samen met jullie op zoek gaan naar nieuwe plekken en avonturen!

116 weergaven0 opmerkingen
bottom of page